Vingesteinen (Sotra Sør) | Buldring i Hordaland
photographer: Unknown
Frittstående stein med foreløpig to problemer. Veldig usikker grad i påvente av at noen med faktisk graderingskompetanse repeterer problemene. Fra parkeringen følg Kyrkjesteinsvegen (den opp med postkassene) ca 300m til du kommer til et kryss hvor veien går videre oppover, samt inn til venstre. Ta rett til høyre over en mark og følg marken til du kommer til en sti med mur på høyre side. Følg stien igjennom skogen til du kommer til enda en mark. Følg marken langs venstre side til du kommer til steinen. Fem minutters anmarsj (ca). Steinen var først funnet av Andreas Sangolt og ligger på familien hans sin eiendom.

Problems:

Vingespenn 7A
Jon Solberg Høyland (1 ascent) Starte med venstre hånd på sidehåndstak under steinen og med høyre hånd langs kanten på steinen ute til høyre (markert med piler). Problemet følger så hele steinformasjonen og topper ut rundt kanten til venstre.
Wingman 6C
Jon Solberg Høyland (1 ascent) Samme start som Vingespenn med venstre hånd på sidehåndstak under steinen og med høyre hånd langs kanten på steinen ute til høyre (markert med piler). Fra "firkanten" under steinen går man rett opp på noen små tak i en liten renne.